2011. július 26., kedd

Afrikai szeretők - Die Weisse Massai (The White Massai), 2005

Corinne úgy tervezte, hogy férjével együtt két gondtalan hetet tölt Kenya egyik tengerparti üdülőhelyén. Ám amikor megismeri Lketingát, a maszáj harcost, aki ősei tradicionális viseletét hordja, úgy dönt, elválik férjétől és Lketingával marad. A fiatal, svájci asszony leküzd minden bürokratikus akadályt és hozzámegy az írástudatlan maszáj férfihoz. Noha csak nehezen tudnak kommunikálni egymással, a korábban sikeres üzletasszonyként dolgozó Corinne és Lketinga a férfi törzsében élnek, a szavannán. Bár Corinne hepatitisz és maláriafertőzést kap, megpróbál alkalmazkodni élete új kereteihez. Autót vesz és nyit egy kis vegyesboltot, hogy megkönnyítse a bozótlakók mindennapi életét. Nemsokára megszüli kislányát, ám ekkorra Corinne és Lketinga kapcsolata végérvényesen megromlik. Férje egyre erőszakosabb lesz, féltékenységével gyötri Corinne-t, minden lépését figyeli, s lépten-nyomon megalázza az asszonyt. Corinnne végül kénytelen belátni, hogy szerelmük elmúlt. Önvédelmi ösztönei azt súgják neki, lányával együtt vissza kell térnie Svájcba, hogy soha többé ne fenyegesse őt Lketinga, a maszáj harcos...


Nagyon szeretem az igaz tortenet alapu filmeket, es ezt a filmet mar nagyon regota kerestem, ma veletlenul talaltam ra :)
Konyvben van folytatasa is.

Legyszi, ha valaki tud ingyenes ekonyvre linket, vagy ha valakinek meg van, ossza meg. Nagyon el szeretnem olvasni mind a 3 konyvet (Afrikai szeretok, Bucsu Afrikatol, Visszateres). Angolul is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése